Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/2/2/221f9d01-bcbd-448d-8098-3fb0f5c6ccaa/holkyzrealitky.cz/web/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Merhautova 991/117

613 00 Brno

+420 777 550 162

+420 777 301 160

Po - Pá: 9:00 - 17:30

Jsme Vám k dispozici

Realiťák má zlatý důl …

Tomu přece platit nebudu a prodám si to sám … Dnes jsme se pustily do takového malého zamyšlení, proč většina lidí vlastně realiťáky nesnáší.

Dnes jsme se pustily do takového malého zamyšlení, proč většina lidí vlastně realiťáky nesnáší.
Ano, chápeme. Lidé mají třeba špatné zkušenosti s někým konkrétním – s realitní kanceláří, která se o ně nepostarala, i když při náboru nemovitosti k prodeji slíbila modré z nebe, nebo třeba s arogancí mladého aktivního dravce, který sliboval pod heslem „slibem nezarmoutíš“ a hláškou „mám okamžitě klienta za nejvyšší cenu“.
Že má realiťák zlatý důl a při tom nic nedělá? Ne, to nechápeme. Nebo jinak – částečně chápeme. Kdo nezkusil, nepochopí… Co všechno poctivý realiťák musí udělat, aby pro prodávajícího získal dobrou cenu… Naše činnost je spojením mnoha „věcí“. Abychom mohli správně pracovat a splnit slib, ke kterému se podpisem smlouvy o zprostředkování zavážeme prodávajícímu, musíme se orientovat v mnoha oborech, které jsou samostatné. Abychom byli odborníky v realitní praxi, musíme se nejen orientovat v nemovitostech jako takových, musíme být dobrými fotografy, kameramany, grafiky, „ajťáky“, marketingovými odborníky, ale i psychology. V neposlední řadě se musíme orientovat v právní oblasti, daňových podmínkách při prodeji nemovitostí, atd. Nebo ještě lépe – musí za námi stát tým odborníků, abychom mohli dostát své práci co nejlépe na nejlepší možné úrovni.
Protože zkušený realitní makléř se nepovažuje za Ferdu mravence, práce všeho druhu, na některé činnosti si odborníky najímá. A to něco stojí… Kdo chce svoji práci odvést profesionálně, nechává si odborně zpracovat videoprohlídky, 3D scany, má svého dvorního fotografa, advokáta, často i notáře. Toto všechno něco stojí… Musíme za to zaplatit… Pro prodávajícího to přinese užitek v podobě zajímavé ceny za prodej nemovitosti. Pokud si na tyto činnosti najme prodávající odborníky sám, stojí ho to víc. Ano, je to tak. Proč? Protože realitní agent svému stálému dodavateli zaplatí méně vzhledem k tomu, že u něho objednává práci pravidelně. Je to úplně stejné jako při jakékoli jiné službě – např. jsem instalatér a mám slevu u dodavatele vodovodních baterií, protože u něho zboží odebírám velmi často.
A tak nás napadá jisté srovnání:

  • když potřebujete třeba rekonstrukci koupelny – uděláte si to sami nebo Vám novou koupelnu někdo profesionálně zrealizuje? Zaplatíte za to. Pokud samozřejmě nejste zedník, instalatér, obkladač a malíř v jednom,
  • potřebujete novou střechu? Vezmete žebřík a začnete bourat, stavět, pokládat, … Nene, hledáte pokrývače, zedníky,… ,
  • potřebujete prodat rychle auto? Zkusíte to třeba někdy také sami, ale většinou se obrátíte na autobazar, protože se Vám nechce otravovat se zájemci, smlouvami, přepisy, atd. Chcete koupit ojeté auto? Raději také hledáte v autobazaru a ne u soukromníka. Protože co kdyby Vás napálil? A za všechno zaplatíte…,
  • potřebujete šikovný úvěr, hypotéku? Pokud jste nedůvěřiví, začnete pravděpodobně obíhat banky, potom se pozeptáte u několika finančních poradců a najednou zjistíte, že vlastně finanční poradce je Vám schopný dát většinou zajímavější podmínky než jednotlivé banky samy. Finanční poradce Vám dá nabídku mnoha bank najednou… Vy neztratíte čas schůzkami v bankách, můžete se v klidu rozhodnout. Vše vidíte černé na bílém v řádném srovnání.
  • A tak mě napadá… Oteklá tvář, zánět v zubu, bolavá dáseň, nastupující horečka… Až si budete jednou trhat sami bolavý zub, protože to přece stojí peníze… Nemalé peníze… Jak toto asi dopadne…

Zkuste si najít fér realitní kancelář, zkuste najít realitního makléře, který bude myslet na Vás, nejen na sebe. Zkuste svěřit svou nemovitost do správných rukou.
Najděte REALITKU, KTERÁ MYSLÍ NA VÁS… #holkyzrealitky

O nás

Jsme realitka, která myslí na vás!
„Za 23 let aktivní činnosti na realitním trhu ve skupině 2 až 6 makléřů v týmu jsme úspěšně zrealizovali 1 623 obchodů s nemovitostmi!

Poslední příspěvky