Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/2/2/221f9d01-bcbd-448d-8098-3fb0f5c6ccaa/holkyzrealitky.cz/web/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Merhautova 991/117

613 00 Brno

+420 777 550 162

+420 777 301 160

Po - Pá: 9:00 - 17:30

Jsme Vám k dispozici

Koronavirus? Prodávat, neprodávat?

Takové naše malé zamyšlení nad aktuální situací. Přemýšlíte nad prodejem nemovitosti...

TAKOVÉ NAŠE MALÉ ZAMYŠLENÍ NAD AKTUÁLNÍ SITUACÍ.

Přemýšlíte nad prodejem nemovitosti, přemýšlíte nad koupí nemovitosti? A tak se ptáte: ovlivní trh s nemovitostmi pandemie koronaviru, kterou prochází celý svět právě teď? Je to trochu jako věštění z křišťálové koule. Nic moc se o nemoci neví, zkušenosti s ní se získávají v průběhu jejího rozšiřování se, ale jistě si všichni uvědomují, že nemoc je vysoce nakažlivá. Většina z nás se uzavírá do svých domovů, omezuje styk se okolím, protože tak je nám to doporučeno a tam směřují bezpečnostní opatření stanovená vládami většiny zemí vč. té naší. Někteří mají možnost práce z domova, někteří takové štěstí nemají a přišli o své pracovní možnosti nebo se jim výrazně snížily příjmy.

JE NĚKOLIK DRUHŮ NEMOVITOSTÍ, URČENÝCH K BYDLENÍ, Z HLEDISKA ÚČELU:

  • nemovitosti určené k vlastnímu bydlení
  • nemovitosti zakoupené za účelem pronájmu – pronájmy na dobu určitou, krátkodobé pronájmy AirBnB, atd.

Oba tyto typy nemovitostí jsou hrazeny buď z vlastních zdrojů nebo z úvěrových zdrojů. Problém by mohl nastat ve chvíli, kdy majitel koupil nemovitost prostřednictvím úvěru – ať už hypotéky nebo jakéhokoli typu úvěru. Zkrátka neměl to štěstí a možnost vsadit pouze na vlastní zdroje. Pokud se jedná o nemovitost určenou k vlastnímu bydlení, je nanejvýš vhodné požádat svoji banku o odklad splátek. Pokud se jedná o nemovitost určenou k pronájmu, je třeba pečlivě zvážit své finanční možnosti pro splácení a včas zažádat o odložení splátek, nebo si nechat posoudit finančním poradcem možnost předčasného ukončení úvěru v souvislosti s prodejem nemovitosti.
A nyní se vrátíme k otázce, která teď u mnohých z nás doslova visí ve vzduchu – jak pandemie koronaviru ovlivní realitní trh … Ano, určitě ovlivní. Záleží na tom, jak dlouho bude trvat, jaká budou omezení. Záleží také na tom, jak dlouho tato omezení budou trvat. A v neposlední řadě si musíme klást otázku, jak celá situace zahýbe s ekonomikou státu. Cena nemovitostí pravděpodobně může klesnout. Je ale třeba se dívat na to i z druhého pohledu. Stále je na trhu nedostatek nemovitostí k bydlení a pro mnoho lidí, kteří jsou finančně zajištěni, to může být konečně příležitost ke koupení bydlení. Je možné, že tyto kupující bude složitější hledat a prodávající, pokud bude chtít udržet zajímavou cenu za prodej, bude potřebovat více nástrojů k tomu, aby našel bonitního klienta.
Pokud Vám v hlavě létají myšlenky ohledně financí, nebo zvažujete prodej či koupi nemovitosti, případně také pronájem, a nevíte si rady, jsme tu my – #holkyzrealitky. Kdykoli se na nás můžete obrátit a můžeme Vaši situaci jen tak nezávazně probrat. A třeba najdeme řešení a domluvíme se na dalších krocích. Nedívejme se tedy na současnou situaci se strachem – pečujme o své zdraví, to můžeme ovlivnit sami svým přístupem. Trh realit neovlivníme. Ale cenu Vaší nemovitosti můžeme ovlivnit my, které jsme se pohybovaly na trhu s nemovitostmi už dávno před tím, než nás zasáhla pandemie. Pokud chcete vědět víc, zavolejte, napište nám. Přijměte toto zamyšlení jako náš názor, který záleží na velké spoustě okolností.
Tak konec mudrování a filozofování… Volejte, pište, jsme tu pro Vás a rády Vám poradíme. S námi ve světě realit úsměv neztratíte.

O nás

Jsme realitka, která myslí na vás!
„Za 23 let aktivní činnosti na realitním trhu ve skupině 2 až 6 makléřů v týmu jsme úspěšně zrealizovali 1 623 obchodů s nemovitostmi!

Poslední příspěvky