Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/2/2/221f9d01-bcbd-448d-8098-3fb0f5c6ccaa/holkyzrealitky.cz/web/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Merhautova 991/117

613 00 Brno

+420 777 550 162

+420 777 301 160

Po - Pá: 9:00 - 17:30

Jsme Vám k dispozici

Pronájem bytu v době pandemie

Máte byt, který pronajímáte? Odešel Vám nájemce?

Máte byt, který pronajímáte? Odešel Vám nájemce?
Situace se v době pandemie koronaviru hodně změnila. Samozřejmě stále je na trhu velké množství bytů, které jsou určené ne pro bydlení vlastníka jednotky, ale pro nájemce, a to na dobu delší, či kratší.
Za byty určené ke krátkodobému pronájmu je v současné době povinnost platit ubytovací poplatek, což snížilo zajímavost výdělku pro vlastníka a na druhé straně omezení nebo spíše zrušení turistického ruchu v době pandemie ovlivnilo (ne)zájem o tento typ ubytování. Tyto byty se dostaly nyní na trh s byty pro dlouhodobý pronájem. Tím se zvýšilo množství bytů, nabízených k pronájmu. Navíc jsou to většinou byty po kompletní rekonstrukci s novou kuchyňskou linkou, koupelnou se sprchovým koutem nebo vanou – vše v nejlepší nebo minimálně ve velmi dobré kvalitě.
Proto už se nyní méně snadno pronajímají byty, které neprošly rozsáhlejšími úpravami a takzvaně nejsou tak oku lahodící, jak se říká. Za úvahu pak stojí, že se majitel zamyslí nad aktuální situací, takový byt opraví a pak najde jeho byt také svého nájemce stejně jako ostatní.
Na co se zaměřit při opravě takového bytu? Je to jednoduché. Byt se musí snadno uklízet – pokládejte snadno omyvatelné podlahy (dlažbu, vinyl), vynechejte koberce. Pamatujte, že koberec není zrovna hygienický. A když tak kupte světlou kuchyňskou linku – na té je vidět, že je čistá nebo naopak špinavá a je třeba ji uklidit. V koupelně i na toaletě instalujte zařizovací předměty s hladkým povrchem stejně jako hladkou dlažbu i obklady.
A nebojte se! Vaše investice do rekonstrukce se Vám vrátí v podobě rychle pronajatého bytu. Pokud nevíte, jak na to, nebo nemáte čas, zavolejte, napište – můžeme Vám pomoci s tipy na rekonstrukci, přímo se samotnou rekonstrukcí a pak i následným pronájmem.

O nás

Jsme realitka, která myslí na vás!
„Za 23 let aktivní činnosti na realitním trhu ve skupině 2 až 6 makléřů v týmu jsme úspěšně zrealizovali 1 623 obchodů s nemovitostmi!

Poslední příspěvky